logo

89 posádok prihlásených na MARMA 31. Rally Rzeszow

89 súťažných posádok z piatich európskych štátov sa prihlásilo na 5. súťaž Majstrovstiev Slovenska a Majstrovstiev Poľska v rally 2022, ktorá sa bude konať už budúci týždeň v dňoch 4. - 6. augusta pod názvom MARMA 31. Rally Rzeszow. Zoznam prihlásených tvoria dvojice z Poľska, Česka, Slovenska, Maďarska a doposiaľ vedúca posádka poľského šampionátu Tom Kristensson – Andreas Johansson zo Švédska.

logo

Jubilejná Marma 30. Rally Rzeszow v plnom prúde príprav

Kalendár slovenského šampionátu v rally pre sezónu 2021 zavedie slovenských pretekárov začiatkom augusta na veľmi zaujímavé a - podľa hodnotenia našich jazdcov - náročné trate poľského Podkarpatia. Od roku 2009 to bude už po siedmy krát.

Organizátorom súťaže je Automobilklub Rzeszowski, ktorý vlani oslávil už 75 rokov svojej existencie, naplnenej bohatou motoristickou činnosťou a mnohými veľkými podujatiami.

 

Naozaj náročná etapa

Priebeh 1. etapy potvrdil názory jazdcov z obhliadky trate. Náročnosť piatich rýchlostných skúšok pritvrdilo aj počasie, vďaka ktorému sa sústavne menil povrch trate meraných úsekov dnešnej prvej etapy „23. Rajdu Rzeszowskeho. 59 posádok, z toho 26 v hodnotení Majstrovstiev Slovenska  absolvovalo trať o celkovej dĺžke 251 kilometrov, ktorá obsahovala päť rýchlostných skúšok o dĺžke vyše 82 kilometrov.

Karty sú rozdané

Štvrté podujatie slovenského šampionátu v automobilových súťažiach rally sa podobne ako prvé v tejto sezóne uskutoční mimo Slovenska. Prológ sezóny bol v Maďarsku a Rally Miskolc bola zaradená do seriáli FIA CEZ majstrovstiev, rovnako aj Rajd Rzeszowski je jeho súčasťou. Tretím podujatím spomínaného seriálu budú septembrové Rally Košice, ktoré v tomto roku zapíšu už 40. stránku bohatej histórie.

Rajd Rzeszowski už klope na dvere

Štart 23. ročníka Rajdu Rzeszowského sa nezadržateľne blíži. Rovnako ako po minulé roky, aj v tejto sezóne sa rally uskutoční na začiatku augusta. Mesto Rzeszow a priaznivci rally privítajú v teplých letných dňoch 7. až 9. augusta 2014 súťažné posádky bojujúce o body do oboch našich národných šampionátov - Lotos Majstrovstiev Poľska 2014 a Majstrovstiev Slovenska 2014. V skrátenom programe sa na súťaži predstavia aj poľské posádky v rámci Poľského Rally Pohára. Účastníci  „veľkých“ národných šampionátov sa budú môcť uchádzať o body aj do FIA CEZ Majstrovstiev.

Rajd Rzseszowski preview

Slovenská rally si po ostatnej domácej súťaži v Lubeníku vybrala krátky oddychový čas, ktorý ukončí začiatkom augusta (7. – 9. augusta 2014) 23. Rajd Rzeszowski. Táto súťaž je ôsmym podujatím FIA CEZ majstrovstiev 2014, štvrtým podujatím LOTOS majstrovstiev Poľska v rally a rovnako štvrtým tohtoročným podujatím majstrovstiev Slovenska v rally. Podujatie sa nesie v réžii Automobilklubu Rzeszowskeho v spolupráci s rzeszowským klubom MotoCar 93, slovenskú stranu zastupuje opäť Autoklub Košice.